U ponedelјak, 14. avgusta 2017. u galeriji Bel art otvorena je samostalna izložba poljske umetnice Joane Banek. Ova izložba deo je saradnje galerije Bel art i Kulturnog centra Novog Sada na međunarodnom projektu pod nazivom Art link.

Kulturni centar Novog Sada organizator je trećeg izdanja međunarodnog simpozijuma Art link, putem kojeg se ove godine ostvaruje ne samo saradnja između polјskih i srpskih umetnika, već i saradnja među institucijama kulture unutar Srbije. Zahvalјujući tome, ova međunarodna razmena, koja podrazumeva jednak broj učesnika iz obe zemlјe i njihovo učešće na dva simpozijuma (po jedan u svakoj zemlјi), do sada je ostvarena sa umetnicima iz Nemačke i Austrije, uz podršku međunarodnog umetničkog festivala Dunavski dijalozi. Ove godine u okviru simpozijuma održane su tri samostalne i dve grupne izložbe, a u galeriji Bal art svoje grafike prikazala je dr Joana Banek.

JOANNA BANEK je rođena 1966. godine. Diplomirala na Institutu lepih umetnosti na Akademiji Jan Dlugož (Czestochowa) i na Akademiji lepih umetnosti u Krakovu na odseku za slikarstvo. Doktorirala na istoj akademiji, na kojoj danas predaje. Član je udruženja polјskih umetnika i dizajnera. Učestvovala je na oko 150 grupnih i 20 samostalnih izložbi u zemlјi i inostranstvu. Učesnica je i organizatorka mnogih likovnih kolonija, simpozijuma i umetničkih projekata. Živi u Krakovu.