Galerija Bel art predstavila je radove savremenih umetnika, Andree Ivanović Jakšić, Jelene Đurić i Mrđana Bajića na Sajmu umetnosti u Budimpešti (Art Market Budapest), od 03. do 06. oktobra 2019. godine.

Art Market Budapest je međunrodni sajam umetnosti, koji je osnovan 2011. godine i predstavlja jedinstveni prikaz aktuelne umetnosti u živom i uzbudljivom regionu u jednom od kulturno najatraktivnijih gradova Evrope. Takođe, Art Market Budapest je uz Viennacontemporary koji se održava u Beču vodeći međunarodi sajam Centralne i Istočne Evrope koji svake godine poseti preko 30.000 posetilaca. Izlagači su galeriji i umetnici koji dolaze iz 40 zemalja sa 5 kontinenata. Uz tradicionalnu prezentacija savremene  fotografije na Art Photo sekciji, ovogodišni program Art Marketa  činile su panel diskusije, umetnički projekti, predstavljanje institucija i drugih umetničkih servisa. Ekskluzivna izložba itaijanskog umetnika, Mikelanđela Pistoleta, Treći raj i festival ruske vizuelne umetnosti privukli su posebu pažnju ljubitelja umetnosti.

Galerija Bel art već četiri godine uzastopno predstavlja naše savremene umetnike na ovom prestižnom umetničkom sajmu. Ove godine priređena je izložba  Andree Ivanović Jakšić, Jelene Đurić i Mrđana Bajića, koju je posetio veliki broj kolekcionara kustosa i direktora muzeja. Posebnu pažnju je privukao razgovor  Globalizam ili regionalizam: Ko drži vodeću poziciju na tržištu? održan 4. oktobra koju je moderirala direktorka galerije Bel art Vesna Latinović. Učesnici panela su bili  An Firstratem, direktorka Art Brisel sajma umetnosti, Majkl Tejlor, glavni kustos i zamenik direktora Muzeja umetnosti Virdžinije i  Vuisile Msudulu, direktor Joburg galerije u Johanesburgu.