Radovi četrnaest istaknutih srpskih umetnika predstavljeni su na izložbi pod nazivom Games, Planes and Soft Openings koja je od 7. novembra do 20.decembra u Galeriji Hilger NEXT u Beču. Postavku je realizovala ova bečka galerija u saradnji sa Asocijacijom umetničkih galerija Srbije (AUGS). Izložba se održavala u vreme Vienna art week-a, umetničkog festivala koji je u austrijskoj prestonici trajao od 10. do 17. novembra. Ova nedelja umetnosti kroz mnoštvo programa osvetljava živu umetničku scenu Beča, a ovogodišnje 19. izdanje održavalo se pod sloganom “Podsticanje strasti“. Kustosi ove izložbe Aleksandra Lazar i Hektor Peljak  ukazuju da radovi odabranih umetnika „lebde između lakoće i težine, nežnosti i surovosti“. Umetničke galerije koje su uključene u ovu asocijaciju odabrale su po nekoliko umetnika različitih poetika, politika i stvaralačkih procesa kako bi bečkoj kulturnoj javnosti predstavile savremenu umetničku scenu u Srbiji.

Nikad još srpska savremena i najsavremenija umetnost nije bila tako snažno prezentovana u Austriji. To je galerijski izbor, a galerije su umetničke koliko i ekonomske instance, deluju iz teorijskog koncepta produkcije kulture. Umetnička scena je naravno u potencijalu uvek bogatija, ali ono što galerije promovišu pokazuje trend, trajektorij kojim se umetnosti kreću i usmeravaju, kod kuće i u širem evropskom prostoru.” (Vesna Knežević, dopisnica RTS iz Beča)

Širokim pregledom 65 umetničkih radova iz vizure jednog austrijskog i jednog srpskog kustosa, predstaljena su najznačajnija dostignuća savremene srpske umetničke scene. Galerija Ernst Hilger osnovana je 1976. godine i ima izuzetnu svetsku reputaciju usled brojnih programa promocije umetnosti centralne Evrope u zemlji i inostranstvu, i njihova podrška predstavlja značajan korak za vidljivost srpske umetničke scene, jačanju biznisa i profesionalizma sektora.

Galerija Bel Art za ovu postavku odabrala je tri umetnice koje su diplomirale na Akademiji umetnosti Novom Sadu Anu Vrtačnik, Bosiljku Zirojević Lečić i Andreu Ivanović Jakšić. 

Ana Vrtačnik (Sarajevo, 1991) je studirala i doktorirala na novosadskoj Akademiji umetnosti gde je sada viši saradnik na slikarskom odseku. Interesovanja ove umetnice leže u istraživanju upotrebe biomimetičkih oblika i prirodnih mekih materijala u slikama, crtežima, skulpturama i instalacijama. Njen suštinski element je tekstura, za koju smatra da je mnogo više od dekoracije i efekta. Do sada je imala niz samostalnih izložbi i učestvovala na većem broju grupnih u zemlji i inostranstvu. Za svoj umetnički rad dobila je nekoliko nagrada.

Rad Andree Ivanović Jakšić (Slavonski Brod, 1979) karakterišu različiti mediji i oblici vizuelnog izražavanja. Ona je duboko ukorenjena u ličnu filozofiju koja mnogo duguje ontološkim i kosmološkim idejama Heraklita, kao što su promena kao jedini zakon u prirodi, sukob i harmonija suprotnosti, i čovek i priroda kao jedno. Samostalno i grupno je izlagala u zemlji i inostranstvu. Njena dela nalaze se u nacionalnim i korporativnim institucijama, kao i u privatnim kolekcijama. 

Bosiljka Zirojević Lečić (Novi Sad, 1971) diplomirala je slikarstvo 1994, a postdiplomske studije 2000. na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, gde sada predaje slikarstvo. Radi sa drugim umetnicima na multimedijalnim projektima u grupi Multiflek. Od 1992. izlagala je na preko 120 grupnih izložbi u zemlji i inostranstvu i 23 samostalne. Dobitnica je više nagrada za svoj rad, pored koga koordinira i projekte u umetnosti i obrazovanju. Istražuje odnos između slikarstva i drugih umetničkih medija, njihove paralele i preklapanja. Odnos unutrašnjeg i spoljašnjeg prostora je oblast u kojoj ispituje potencijal za izražavanje i apstrakciju kroz različite materijale i ideje.

Pored tri umetnice koje je odabrala Galerija Bel Art  na izložbi u Beču su se predstavili i Predrag Damjanović, Aleksandar Dimitrijević, Uroš Đurić, Jusuf Hadžifejzović, Zdravko Joksimović, Marina Marković, Nemanja Nikolić, Marija Šević, Joškin Šiljan, Milorad Stajčić i Miljan Stevanović.