U  sredu, 29. avgusta 2018. godine, u Galeriji likovne umetnosti Poklon zbirka Rajka Mamuzića u okviru Festivala Dunavski dijalozi 2018 održan je okrugli sto na temu „Temišvar – Novi Sad: aktuelna umetnička scena i perspektive saradnje na putu ka Evropskoj prestonici kulture 2021“. Okrugli sto je koncipiran i organizovan u saradnji sa Fondacijom  Novi Sad 2021.

Učesnici okruglog stola bili su gosti iz Temišvara: Sorina Jeca, predsednica Fondacije „Triade“ i suosnivač Bijenala „Art Encounters“, Andrej Jeca, direktor „Jecza galerije“, Bogdan Kotrca, direktor produkcije Fondacije „Temišvar 2021“, Anuk Lederle, menadžerka za komunikacije i projekte u kulturi u Ministarstvu kulture Republike Francuske, kao i ugledni predstavnici umetničke i kulturne scene Novog Sada:  Tijana Palkovljević Bugarski, upravnica Galerija Matice srpske i predsednica Upravnog odbora „Novi Sad 2021“, Sanja Kojić Mladenov, kustoskinja Muzeja savremene umetnosti Vojvodine, Maja Erdeljanin, umetnica i urednica likovnog  programa  Kulturnog centra Novog Sada, Vuk Radulović, rukovodilac sektora za razvojne projekte Fondacije „Novi Sad 2021“ i Vesna Latinović, direktorka Festivala Dunavski dijalozi.

Cilj okruglog stola je predstavljanje aktuelnih umetničkih scena dve buduće prestonice kulture, mapiranje izazova sa kojima se suočavaju dve scene, presek dosadašnjih iskustava saradnje umetnika, umetničkih i kulturnih organizacija dva grada, kao i definisanje potencijalnih projekata umetničke saradnje u budućnosti.  U toku  diskusije  učesnici su izneli vrlo konkretne predloge saradnje koji će se realizovati u naredne 3 godine.