U četvrtak, 9. maja 2019. godine u 18 časova u kulturnoj stanici Eđšeg (Antona Čehova 4, Novi Sad), održaće se radionica ,,Kolektivno ostvarivanje prava autora”, koju u saradnji sa Asocijacijom autora, organizuju Klaster kreativnih industrija Vojvodine i Galerija Bel Art.

Radionica je namenjena svim autorima, a prvenstveno autorima koji imaju formalno obrazovanje ili se profesionalno ili amaterski bave likovnim i grafičkim umetnostima.

Na radionici će se autori upoznati sa konceptom kolektivnog ostvarivanja prava, kao i dobrobitima, koji se na ovaj način stiču kroz etičko, moralno i finansijsko zadovoljenje autora.

Pored rada na regulisanju kolektivnog ostvarivanja prava, likovnih i grafičkih umetnika, Asocijacija autora pruža besplatnu pravnu zaštitu u procesima kršenja autorskih prava.

Radionicu će voditi osnivač Asocijacije autora Saša Janjić, istoričar umetnosti i advokat Andreja Čivtelić, član pravnog tima Asocijacije autora sa dugogodišnjim iskustvom u oblasti zaštite autorskih prava.

Način prijavljivanja:

Radionica je besplatna i otvorena za sve posetioce uz obavezno slanje prijave, koju možete popuniti na sledećoj adresi:


https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSeQsRNUmLFQBQLCaizjt9NPX6oE2euxZQaHaNsrEzwFzRqH-g/viewform

Za dodatne informacije o radionici, pišite na: kreativniklaster@gmail.com

O Asocijaciji autora više na:
http://asocijacija.org/

O Klasteru kreativnih industrija Vojvodine više na:
http://kvik.rs/