Galerija Bel Art predstaviće radove savremenih umetnika Mrđana Bajića, Branke Janković Knežević, Tadije Janičića, Irene Kovač i Milorada Miće Stajčića na Sajmu umetnosti u Budimpešti (Artmarket Budapest), od 07. do 10. oktobra 2021. godine.

Art Market Budapest je međunarodni sajam umetnosti, koji je osnovan 2011. godine i daje jedinstveni prikaz aktuelne umetnosti u živom i uzbudljivom regionu u jednom od kulturno najatraktivnijih gradova Evrope i predstavlja sveže i inspirativne galerije i umetnike. Art market Artmarket Budapest je uz Viennacontemporary koji se održava u Beču vodeći međunarodi sajam Centralne i Istočne Evrope koji svake godine poseti preko 30.000 posetilaca. Izlagači su galerije i umetnici koji dolaze iz 40 zemalja sa 5 kontinenata što nedvosmisleno pokazuje da postoji interesovanje za umetničku platformu koja donosi svežinu na evropsku i svetsku umetničku scenu. Galerija Bel Art već sedam godina uzastopno predstavlja naše savremene umetnike na prestižnom umetničkom sajmu.

Mrđan Bajić (Beograd, 1950)

Završio je vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u klasi profesora Jovana Kratohvila. Godine 1995. dobio je stipendiju Polok-Krasner fondacije iz Pariza. Od 1997.  radi kao profesor na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Izlagao je samostalno u mnogim evropskim gradovima poput Beograda, Zagreba, Ljubljane, Pariza, Stokholma, Krakova, a takođe su njegovi radovi viđeni i na grupnim izložbama u Rimu, Njujorku, Sidneju, Krakovu, Parizu, Gracu, Kopenhagenu, Veneciji, Monaku i Solunu. Godine 2002. Dobitnik je brojnih prestižnih nagrada u zemlji i inostranstvu.

Branka Janković Knežević (Novi Sad, 1950)

Diplomrala je slikarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu i magistarske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Od 1976. do 1994. godine, radila je kao slikar konzervator u Pokrajinskom zavodu za zaštitu spomenika kulture u Novom Sadu, a od 1994. kao profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Dobitnica je sedam nagrada iz oblasti crteža i grafike u zemlji i inostranstvu. Uporedo se bavi svim likovnim disciplinama, među kojima je crtež dominantan. Mnogobrojna dela iz njenog bogatog opusa zastupljena su u muzejskim zbirkama i privatnim umetničkim kolekcijama u zemlji i inostranstvu. Njena dela se čuvaju u Muzeju grada Novog Sada, Galeriji Matice srpske, Muzeju savremene umetnosti Vojvodine, Muzeju Vojvodine i Rektoratu Univerziteta u Novom Sadu.

Tadija Janičić (Nikšić, 1980)

Diplomirao je i magistrirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, na odseku za slikarstvo. Kao student, 2001. godine je dobio nagradu za najboljeg mladog umetnika u klasi crtanje. 2003. godine je dobio Nagradu Palete mladih i 2008. prvu nagradu 37. salona u Novom Sadu. Imao je brojne samostalne izložbe u Mađarskoj, Japanu, Crnoj Gori i Srbiji. Redovno je učestvovao na grupnim izložbama na Ostersundu (Švedska, 2004), Muzeju savremene umetnosti Vojvodine u Novom Sadu (Srbija, 2005), Kulturnom centru Srbije u Parizu (Francuska, 2007), Galeriji Lukas Feichtner, u Beču (Austrija, 2010), Muzej Erarta i galerije savremene umetnosti u Sankt Petersburgu (Rusija, 2012), Galeriji le Club des Arts pri Savetu Evrope u Strazburu (Francuska, 2013), Galeriji Nest u Ženevi (Švajcarska, 2015).

Irena Kovač (Kikinda, 1992)

Završila je osnovne studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, odsek Slikanje. Započinje svoje izlagačko iskustvo još kao student i izlaže na velikom broju izložbi, samostalnih kao i kolektivnih, u zemlji i inostranstvu. Učesnica je, ali i koordinator više umetničkih projekata. Sarađuje sa Centrom za likovnu i primenjenu umetnost “Terra” u čijem se muzeju na kratko vreme oprobala kao kustos, učestvovala je i na projektu digitalizacije celokupnog fundusa. Dobitnica je više značajnih priznanja za svoj umetnički rad, između ostalih nagrada “Mali Princ” i “Likovna Jesen”. Od 2020. postaje članica Suluv-a. Trenutno živi i radi u Kikindi. Svoj umetnički koncept iskazuje kroz različite likovne tehnike vodeći se kolažom kao osnovnim principom i načinom komponovanja. Mediji koje  koristi su pretežno ulje na platnu i kolaž, ali i audio, video i prostorna instalacija.

Milorad Mića Stajčić (Beograd, 1977)

Diplomirao je Informacione tehnologije na Fakultetu
organizacionih nauka i vajarstvo na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu u klasi prof. Mrđana Bajića. Živi i radi u Beogradu. U svom umetničkom radu osim skulpture, izražava se i posredstvom instalacija, video radova, performansa, fotografije i intervencija u javnom prostoru. Provokacija i humor su ključna obeležja Stajčićevog umetničkog izraza. Teži da svojim radom osvetli određene društvene fenomene na način koji je istovremeno dopadljiv i intrigantan te da podstakne na preispitivanje prihvaćenih dominantnih vrednosti, kako kolektivnih tako i individualnih. Njegov rad obiluje simbolikom iz oblasti potrošačkog društva i pop kulture.