Izložba / Happening

28, 29 i 30. juli 19 – 21 čas

INSIDE je trodnevna izložba koja objedinjuje radove različitih medija, kao što su slike, vizuelna poezija, performans i narativ preuzet sa različitih socijalnih mreža. U osnovi razvijena iz serije slika “ME + MY PHONE”, a objedinjena hepeningom, ova multimedijalna kakofonija kreira svojevrsni vid kolaža i preklapanja virtuelnog i realnog prostora. Estetski ova celina nalikuje novom trendu koji se izrodio u pop kulturi kao što su muzeji/fabrike selfija.

Izložba je nastala kao reakcija na prošlogodišnji period izolacije koji je prouzrokovao potrebu za neposrednom komunikacijom sa publikom, van okvira interneta.

Posetioci će imati priliku da se nađu u autorkinoj spavaćoj sobi, u kojoj komuniciraju sa objektima iz njenog ličnog prostora, kao i da zavire u njene privatne profile na društvenim mrežama. Ovaj rad nije zamišljen kao postavka statične prirode. Izložba će biti podložna kustosiranju od strane javnosti, publika će biti pozvana da zajedno sa autorkom reorganizuje i transponuje izlagački prostor kreirajući na taj način živu animaciju.

Izložba se realizuje u okviru programa saradnje Akademije umetnosti i Galerije Bel art.
 

INSIDE

After a year of my life that I spent inside, living online and trying to establish myself and my art on social media, the only thing I was left with was me.

Endlessly overstimulated by my own perspective and visions of the world.

I have become my own virtual persona, Aavin Ywonne, Blue, Ywa Nna.

Left with only a black screen, my own personal Malevich.

And my art was only about me, and my lover made out of aluminum and glass.

The question remained,how do I materialise this?

“INSIDE” is the materialisation of an ongoing mess that was boiling up during the past year.A mess that isn’t likely to be solved without feedback. A mess that at the end, as any other form of art needs an audience.

And after a year spent looking through the filters of well-composed frames of enticing images on social media, I couldn’t set up the exhibition in the same manner. I wouldn’t and could not know how.

As documents of perception meddling I think the work needs to be viewed differently, to be given a meaning by the observer rather than me.

My ex lover once said “life is just an ongoing stream of tiktok videos” , and now that I look at it, so is this exhibition in a way. So I invite my audience to make one with me and my art. Because at the end, if it’s not on the internet it’s like it never happened. (Pics or it didn’t happen)

And i just need material for my new work. (Ivana Jeremić)

Ivana Jeremić (1998. Beograd)
Gimnaziju “Borislav Petrov Braca” je završila u Vršcu 2017. Trenutno je student četvrte godine slikarstva na Akademiji Umetnosti u Novom Sadu pod mentorstvom profesorke Bosiljke Zirojević Lečić. Aktivno je učestvovala na više izložbi od početka svojih studija. Osim svog angažmana u sklopu slikarske prakse, umetnica se bavi istraživanjem na polju novih medija, koristeći fotografiju, video i performans kao medij izražavanja. U svom radu istražuje i glorifikuje konekciju njene generacije i personalne tehnologije. Deo njenog angažmana je i eksperimentisanje sa objavama na društvenim mrežama, pogotovo suočavanje i prevazilaženje instagram cenzure i šta ona predstavlja za savremenu umetnost