Ljubomir Vučinić (Čurug, 1956)

Diplomirao na Akademiji umetnosti u Novom Sadu 1982. godine i magistrirao grafiku na istoj Akademiji 2002. godine sa temom Otpor – Otisak i grafičkom mapom Zbijeno.

Kao odgovorni urednik likovnog programa i časopisa Polja Kulturnog centra Novog Sada radio je od 1997. do 2005. godine, a u tom periodu angažovan je i kao uredenik likovnog programa INFANT-a, Internacionalni Festival Alternativnog i Novog Teatra.

Zaposlen na Akademiji umetnosti u Novom Sadu od 2005. godine, trenutno u zvanju redovnog profesora na katedri za crtanje. Polja interesovanja: slikarstvo, grafika, crtež, video, instalacije, delovanje in situ.

Njegova dela nalaze se u zbirkama i kolekcijama od javnog značaja u Srbiji i u inostranstvu: Akvizicija Muzeja savremene umetnosti Vojvodine; Akvizicija Muzeja savremene umetnosti Makedonije; Kolekcija Ogranka SANU u Novom Sadu, Kolekcija Save Stepanova u Galeriji Matice Srpske, Akvizicije u zbirci Rajka Mamuzića, Akvizicije u zbirci Pavla Beljanskog,Likovna kolekcija Rektorata univerziteta u Novom Sadu, Likovna kolekcija Filozofskog fakulteta u Novom Sadu, Kabinet Malog crteža Akademije umetnosti u Novom Sadu, Kolekcija crteža Materia De Dibujo, Mexico City, Mexico; Kolekcija radova na tradicionalno rađenim papirima Heizaburo Iwano, u Fukui City Art Museum, Tokio, Japan; Kolekcija doktorskih studija slikarstva Akademije umetnosti u Pečuju, Mađarska.

Imao je niz samostalnih i grupnih izožbi u zemlji i inostranstvu. Učestvovao je na brojnim domaćim i međunarodnim projektima i nagrađen nacionalnim i regionalnim nagradama za izuzetan doprinos likovnoj umetnosti.

Živi i radi u Novom Sadu.

https://ljubomirvucinic.wordpress.com/tag/ljubomir-vucinic/

Skills

Posted on

March 13, 2018