Izložba Nine Milivojević

studenta IV godine Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti u Novom Sadu

Otvaranje izložbe – 11. jun 2018. godine u 19h

 

Penkejks, akril na platnu, 100 x 100 cm, 2017.

 

U ponedeljak, 11. juna 2018. godine, u 19 časova, u saradnji sa Akademijom umetnosti u Novom Sadu, u galeriji Bel Art biće otvorena  izložba studenta IV godine Slikarstva Nine Milivojević.

Nina Milivojević je rođena 1995. godine u Užicu. Nakon završetka Užičke gimnazije 2014. iste godine upisuje Akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo u klasi profesora Vlade Rančića. Trenutno je završna godina osnovnih studija. U galeriji Bel Art je već izlagala, i na izložbi “Lica grada” osvojila treću, otkupnu nagradu. Učestvovala je na grupnim izložbama u Užicu, Beogradu, Novom Sadu i Subotici. Ovo je njena druga samostalna izložba.

Izloženi radovi su poslednja faza Nininog istraživanja vezanog za odnos današnjeg čoveka prema hrani/piću. Hranljive supstance su predstavljene poput bilo koje druge atraktivne stvari koja izgledom treba da privuče kupca. Ukazuje na to da veću ulogu pri biranju obroka ima izgled nego ukus hrane. Radovi ne predstavljaju negativnu kritiku na trenutno stanje vezano za datu temu, već to stanje primećuje i prevodi u likovni jezik.

Izložba radova studenata završne godine Departmana likovnih umetnosti Akademije umetnosti Univerziteta u Novom Sadu se tradicionalno održana u saradnji sa galerijom Bel Art i i predstavlja vrlo značajan segment novosadske kulturne produkcije, jača izlagačku aktivnost i  doprinosi osnaživanju saradnje između institucija u oblasti kulture.  U ovom delu programa, mladi umetnici, studenti završnih godina osnovnih studija se na kraju svog obrazovnog ciklusa kolektivno i neposredno predstavljaju široj javnosti i stupaju na likovnu scenu.

Izložba će biti otvorena do 23. juna 2018.

Radno vreme galerije:  utorak – petak od 10 do 14h i 17 do 20h, subota  od 10 do 14h.