IZLOŽBA: POUZDANI OSEĆAJ – DODIR

(Mira Brtka, Korina Gubik, Andrea Ivanović Jakšić, Zvonimir Pudelka, Zvonimir Santrač, Bosiljka Zirojević Lečić)

petak 27. oktobar 2017, 12 časova

Galerija Bel Art, Bulevar Mihajla Pupina 17, Novi Sad

 

 

Nakon uspešnog nastupa na upravo završenom međunarodnom sajmu umetnosti Art Market 2017 u Budimpešti, galerija Bel Art novosadskoj publici predstavlja radove umetnika Mire Brtke, Korine Gubik, Andree Ivanović Jakšić, Zvonimira Pudelke, Zvonimira Santrača i Bosiljke Zirojević Lečić.

Izložba  Pouzdani osećaj – dodir je privukla izuzetnu pažnju publike i medija  posebno zbog činjenice da su izloženi radovi izrađeni od materijala poput papir mašea, kartona, kombinacije slikanog platna i terakotnih površina, kože, krzna, plastičnih granulata i metalnih opiljaka te svojom uzbudljivom materijalnom strukturom  pozivaju posmatrače na jedinstveni taktilni doživljaj.

Sajmovi umetnosti u svetu poslednjih godina doživljavaju ekspanziju  i postaju važna mesta susretanja i akvizicije umetničkih radova za privatne i muzejske kolekcije. Art Market Budapest je okupio 42 galerije iz 14 zemalja, a posetilo ga je preko 20.000 posetilaca. Galerija Bel Art je bila jedina galerija iz Srbije na peštanskom sajmu umetnosti koji zauzima sve značajnije mesto na umetničkoj mapi regiona. Izbor umetnika  je napravio likovni kritičar Sava Stepanov, a projekat  je realizovan u saradnji sa Fondacijom Mali princ.

Posetioci će postavku moći da vide do 1. novembra 2017. godine.