U četvrtak, 11. jula 2019. u 11 časova, na Platou Doma omladine, ispred Centra za kulturu Kladovo, ,,22. septembra” br. 4, otvorena je izožba zastava umetnika iz Mađarske i Srbije. Izložba je jedna od devet izložbenih postavki segmenta Festivala savremene umetnosti Dunavski dijalozi 2019Umetnički dijalozi niz Dunav. Izložbu je otvorila Vesna Latinović, direktorica Galerije Bel art i Festivala savremene umetnosti Dunavski dijalozi u Novom Sadu.

Na izložbi zastava u Kladovu učestvuju mađarske umetnice Nora Fekete, Andrea Rutkai, Marta Makai, Ester Šoptei, Vila Stajner i Andrea Silađi koje je odabrala Marta Silađi i umetnici iz Srbije Goran Despotovski, Bosiljka Zirojević, Danica Bićanić, Danica Jevđović, koje je selektirao Sava Stepanov, likovni kritičar iz Novog Sada.

Zastave mađarskih i srpskih umetnika koje su prikazane u Kladovu pružaju jedan mogući pogled na dešavanja u aktuelnoj umetnosti. Danas se često umetnost prezentuje kao spektakl, kao predstava, kao otvorena manifestacija. Na ovoj izložbi ćemo videti zastave kao likovno rešenje, zastave koje komuniciraju sa etničkim i folklornim korenima, zastave koje nose direktnu pisanu poruku, zastave čiji se izgled menja u zavisnosti od atmosferskih prilika, zastave koje se bave sudbinom čoveka u savremenom društvu. Zbog broja mađarskih  i srpskih umetnika ovaj dijalog je pretvoren u svojevrsni „razgovor“ u kojem, kako je to napisao Đerđ Kontra: „zastave predstavljaju umetničke tvorevine sa osobenim, ličnim stilom i načinom izražavanja. Njihova tema je slobodna, ona predočava način razmišljanja umetnika u znakovima, simbolima. Dosetljivim, svežim idejama, formama, često zaprepašćujućom upotrebom materijala – one stvaraju prizor definisane snage i time našu neposrednu okolinu, naš grad u kome živimo, čine lepšim, svežijim i punijim značenja…“  

Izložba traje do 25. jula 2019.