Art Market Budapest // 2024 
17-20. oktobar, 2024.
Millenariš park, Budimpešta

Galerija Bel Art predstavlja se i ove godine na međunarodnom sajmu umetnosti Art Market Budapest, u Milenariš parku u Budimpešti. Sajam se održava od 17. do 20. oktobra i predstavlja vodeću međunarodnu manifestaciju te vrste u Istočnoj Evropi. Galerija Bel Art u okviru svog štanda G002 predstavlja radove Edite Kadirić (RS, FR), Kristine Pirković (RS) i Konstantinosa Patsiosa (GR).

Edita Kadirić (Banja Luka, 1976) diplomirala je na odseku za grafiku Akademije umetnosti u Novom Sadu 1997, a prvi nivo postdiplomskih studija završila je dve godine kasnije na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Na Univerzitetu u Barseloni pohađala je master studije iz oblasti intermedija u umetnosti 2014. i 2015. Samostalno izlaže od 1995. u Srbiji, Mađarskoj, Portugaliji i Nemačkoj, a na kolektivnim izložbama u Srbiji, Nemačkoj, Španiji i Francuskoj. Dobila je brojne domaće i internacionalne nagrade. Njena dela nalaze se u brojnim privatnim i javnim kolekcijama u Srbiji i inostranstvu.

Kristina Pirković (Smederevska Palanka, 1991), snovne i master studije završila na Filološko-umetničkom fakultetu, Univerziteta u Kragujevcu, na Odseku za primenjenu umetnost, smer Zidno slikarstvo, 2014. i 2015. godine, pod menstorstvom profesora Željka Đurovića i komentorstvom docenta Jelene Šalinić Terzić. Član ULUS-a od 2018. godine. Živi i stvara u Beogradu. Priredila je preko dvadeset samostalnih izložbi, a nagrađivana je za crtež, sliku, portret, autoportret i najboljeg studenta. Radovi Kristine Pirković nalaze se u privatnim kolekcijama, takođe u zbirkama galerija i muzeja. Neka od dela reprodukovana su u monografijama i knjigama o savremenoj srpskoj umetnosti. 

Konstantinos Patsios (Atina, Grčka; 1977), studirao je ekonomiju i pravo na Univerzitetu u Pireju i na Grand Ecole de Commerce u Poatjeu (Francuska). Nastavio je na Atinskoj akademiji lepih umetnosti gde je studirao slikarstvo kod G. Psihopaidisa, M. Spiliopulosa, a vajarstvo kod N. Tranosa i na Roud Ajlend školi za dizajn (Providens, SAD).  Održao je mnoge samostalne izložbe i učestvovao na brojnim grupnim izložbama u Grčkoj i inostranstvu.