O nama

Galerija Bel Art je privatna galerija osnovana 1998. godine u Novom Sadu.

VIZIJA

Naša vizija je da budemo regionalno prepoznatljiva galerija savremene umetnosti koja predstavlja i promoviše umetnike na međunarodnoj umetničkoj sceni.

MISIJA

Naša misija je da ponudimo autentičnu umetničku platformu koja istovremeno daje prostor renomiranim umetnicima kao i mladim talentovanim umetnicima. Prioritet dajemo inovativnim umetničkim i kustoskim praksama.

Delatnosti naše galerije su promocija savremenih i (renomiranih) umetnika druge polovine XX veka, prezentacija i prodaja umetničkih dela, organizovanje izložbi, umetnički konsalting i izdavaštvo. Orjentisani smo ka umetnicima, ljubiteljima umetnosti i kolekcionarima. Posebnu pažnju posvećujemo međunarodnoj umetničkoj saradnji te smo pokrenuli Festival savremene umetnosti podunavskog regiona ,,Dunavski Dijalozi“ na kome pored umetnika iz Srbije učestvuju umetnici iz Nemačke, Austrije, Mađarske, Hrvatske, Slovačke, Bugarske, Ukrajine, Moldavije, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije i Slovenije.

Galerija Bel Art sarađuje sa brojnim institucijama i galerijama u zemlji i inostranstvu. Suosnivač je Nagrade za likovnu umetnost Sava Šumanović (1999) i pokretač Nagrade za likovnu kritiku Vertikala (2012).

Galerija poseduje i zbirku umetničkih dela, koja se predstavljaju u okviru tematskih izložbi. Našu zbirku možete pogledati ovde.