Izložba radova mladog vizuelnog umetnika i kantautora Filipa Baloša otvorena je u „Galeriji na Štrafti“, na uglu Bulevara Mihajla Pupina i Pionirske ulice u Novom Sadu, sa radom “The World is a Stage, the Stage is a World“.

Filip Baloš, rođen 2001. godine u Novom Sadu, dolazi iz muzičko dramske porodice u kojoj je od malih nogu razvio ljubav prema umetnosti. Još sa četiri godine, počeo je pokazivati interes ka slikarstvu i muzici. Kao mali, sa svojim bratom Boškom nastupao je na raznim muzičkim festivalima i učestvovao u  mnogobrojnim predstavama. 2016. godine, upisao je srednju školu za dizajn, „Bogdan Šuput“. Bio je deo raznih grupnih izložbi i slikarskih kolonija. Od 2017. godine počeo je da se bavi pisanjem pesama i muzičkom produkcijom. U veoma kratkom periodu, uspeo je da izgradi svoj prepoznatljivi stil. U junu 2024. godine, Filip je postao diplomirani likovni umetnik nakon što je žavršio akademiju umetnosti u Novom Sadu, odsek slikarstvo.

Kroz ovo delo Filip se osvrće na svoje rane umetničke uticaje i postavlja pitanja koja danas određuju njegov pristup, razvoj i put:

Gluma je preobražaj, putovanje iz jednog bića u drugo, u kome su maske postale ključ slobode. Putem zamagljivanja identiteta, glumac razvija isti i oslobađa se suda kritičara – kao novorođena persona koju je šarlatan preuzeo, on ilustruje mit o umiranju i ponovnom rađanju čiji se prizori odigravaju iznova na pozornici ljudske podsvesti. Svaka uloga donosi novu snagu, dok se snaga umetnosti oslikava u slobodi koju pruža. Konačno, glumčeva je odgovornost da kada se predstava završi, na pozornici pred publikom skine masku i otkrije plodove svoje date slobode – da li je naposletku ostao svoj, sa lakoćom silovit i strastven? (Filip Baloš)