Od 1999. godine redakcija Art magazina predstavlja svoj izbor najboljih za prethodnu godinu u sledećim oblastima: najbolja izložba, najbolji projekat / manifestacija, najbolja galerija i povremeno, ličnost godine. Redakcija je donela odluku da priznanja najbolji projekat / manifestacija za 2015. godinu bude dodeljena izložbi Međunarodnom umetničkom festivalu “Dunavski dijalozi 2015”

art magazin
U obrazloženju redakcije Art magazina stoji sledeće: „Prošle godine novosadska galerija „Bel Art” je treći put uspešno realizovala veoma širok i zahtevan međunarodni umetnički projekat “Dunavski dijalozi” u kome dolazi do saradnje i prožimanja stvaralaštva umetnika iz zemalja podunavskog regiona. Direktorka ovog festivala, koji se odigravao ne samo u novosadskim izložbenim prostorima već i u drugim gradovima Vojvodine je Vesna Latinović, a umetnički direktor je likovni kritičar Sava Stepanov. Manifestacija je nosila naziv “Umetnost u doba (ne)emotivnosti” sa težnjom da se kroz kreativni dijalog sagleda kakvo je društvo u kom živimo, da li u njemu ima mesta za emocije i empatiju, koliko takva situacija (ne)pogoduje umetničkoj produkciji, šta nju pokreće i šta ona pokreće. Na festivalu je učestvovalo oko sto umetnika, kustosa i kritičara iz čitavog regiona, pri čemu je svaka država predstavila aktuelnu scenu po izboru selektora iz matične zemlje, kroz izložbe i posebne umetničke programe: performanse, video projekcije, okrugle stolove i radionice. Izuzetan značaj ovog festivala leži ne samo u prikazivanju snažnih umetničkih ostvarenja već i u susretanju, razmeni umetničkih ideja, umrežavaju umetnika, kustosa, institucija podunavskog regiona i realizovanju zajedničkih projekata.“

Redakcija Art magazina je za proteklu godinu dodelila priznanja i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog za najbolju galeriju, a izložbi “Ruska avangarda u Beogradu” kao najboljoj u protekloj godini.